Elektriciens in de buurt van Ukkel

Een overzicht van alle elektriciens in de buurt van Ukkel

Gratis offertes vergelijken? Bespaar op de kosten door offertes te vergelijken!

Je zoekt een elektricien in Ukkel? Onderstaand een overzicht van de dichtstbijzijnde elektriciens uit regio Ukkel.

Elektricien gezocht?

Op Elektricien-gids.be vind je altijd een geschikte elektricien voor jouw elektriciteitswerken. Alle elektriciens in de gids hebben een eigen pagina met relevante bedrijfsinformatie als adres- en contactgegevens en openingstijden. Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Start nu je gratis offerteaanvraag bij elektriekers uit Ukkel en omgeving.

Informatie over Ukkel

Ukkel is gelegen in de provincie Brussel en telt 82275 inwoners. In totaal wonen er 38134 mannen en 44141 vrouwen verdeeld over 39411 huishoudens.

Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Vergelijk elektriciens en bespaar op de kosten!

elektricien Ukkel

Elektricien uit Ukkel nodig? vergelijk prijzen & bespaar!

Veel klussen in huis kun je zelf uitvoeren, maar elektriciteitswerken besteed je echt best uit aan een erkende elektricien uit Ukkel. Met een elektrieker voorkom je gevaarlijke situaties en verklein je de kans op kortsluiting. Elektriciens voeren jouw elektriciteitswerken snel en efficiënt uit. Dringend een elektricien nodig?

Start de gratis offerteaanvraag!

Deze aanvraag is gratis én vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast. Je krijgt zo snel mogelijk de offertes in je mailbox. Vergelijk de verschillende prijzen en kies de elektrieker met de beste prijs! Zo bespaar je al snel tot wel 40% op de totale kosten. Op deze pagina krijg je een indruk van de prijzen van elektriciens en lees je meer over de werkzaamheden die een elektrieker uitvoert.Wat kost een elektricien?

Elektriciteitswerken zijn niet iets dat je gemakkelijk zelf uitvoert. Dus wat kost een elektricien? Het uurloon van een elektricien hangt af van de ervaring van de elektrieker in Ukkel.

Een niet gecertificeerde elektricien is vaak het goedkoopste, maar onverstandig om in te schakelen. Schakel je een erkende ZZP-er in, dan liggen de elektricien kosten rond de €35,- tot €45,- per uur. Een erkende MKB-er vraag een gemiddeld uurtarief van €45,- tot €70,-.

Houd er rekening mee dat elke elektrieker in Ukkel zijn eigen uurtarief bepaald. Hierdoor kunnen de prijzen van elektriciens in Ukkel flink verschillen.


Let op: een niet gecertificeerde elektricien werkt vaak al vanaf €10,- per uur. Wij raden echter af om elektrieker zonder diploma’s in te schakelen vanwege de veiligheid.

Uurloon elektricien

Soort elektricienGemiddeld uurloon *Omschrijving
Erkende zzp-er€35,- tot €45,-Klein gecertificeerd elektriciensbedrijf
Erkende mkb-er€45,- tot €70,-Groot gecertificeerd elektriciensbedrijf

*Dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Uurtarief elektrieker

€35,- tot €70,-

(Kosten zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven.)

Laag uurtarief
€35,- tot €45,- per uur

Eenmanszaak/zzp’er
Erkende elektricien
Simpele tot moeilijke elektriciteitswerken

Hoog uurtarief
€45,- tot €70,- per uur

Elektriciteitsbedrijf
Ingewikkelde elektriciteitswerken
Zakelijke toepassingen

Gratis offertes vergelijken

Waar is de prijs van een elektrieker uit van afhankelijk?

Er zijn een aantal keuzes die je maakt, die van invloed zijn op de kosten van de elektrieker:

 • Het project: de werkzaamheden die de elektrotechnisch installateur gaat uitvoeren hebben een grote invloed op de totaalprijs. Het aanleggen van elektriciteit is een stuk duurder dan het aansluiten of aanleggen van verlichting.
 • Uurtarief of totaalprijs: voor kleine werkzaamheden rekent de elektrieker in Ukkel vaak een vast uurtarief, maar als je veel elektriciteitswerken uitbesteedt kun je ook vragen om een totaalprijs te berekenen. Vaak ben je met een totaalprijs goedkoper uit.
 • De moeilijkheidsgraad: hoe ingewikkelder de elektriciteitswerken, des te hoger de prijs.
 • Eventuele extra opties: een elektrieker doet meer dan alleen het aanleggen van elektriciteit. Je kunt een elektrieker in Ukkel ook vragen om de snoeren weg te werken in de muur, bijvoorbeeld. Hier betaal je een meerprijs voor. Hoeveel dit is, verschilt per elektrieker.

uurloon elektricien Ukkel

Prijsopbouw elektrieker

De totaalprijs van een elektricien in Ukkel bestaat uit drie categorieën: de arbeidskosten, materiaalkosten en voorrijkosten. Als jij een elektricien uit Ukkel inschakelt, dan gaat ongeveer 67% van de totaalprijs naar de arbeidskosten. De volgende 28% gaan naar de materiaalkosten. Dan blijft er nog ongeveer 5% aan voorrijkosten over.

prijsopbouw elektrieker

Wat doet een elektricien?

Je kunt een elektrieker inhuren voor verschillende elektriciteitswerken: wat doet een elektricien? Eén van de werkzaamheden die regelmatig voorkomt is het uitvoeren van een veiligheidskeuring. In nieuwe huizen leggen elektriciens de infrastructuur aan voor de elektriciteit en adviseren ze je over energiebesparing.

Daarnaast is een elektrieker uit Ukkel in te zetten voor kleinere klussen, zoals het aansluiten van verlichting en het plaatsen van een nieuw stopcontact.

Dit zijn een aantal veelvoorkomende werkzaamheden van elektriciens:

 • Veiligheidskeuring uitvoeren
 • Elektriciteit aanleggen
 • Stopcontacten (ver)plaatsen
 • Verlichting aansluiten
 • Groepenkasten installeren
 • Elektriciteitskast verplaatsen
 • Elektriciteit renoveren

Op zoek naar een erkende elektricien bij jou in de buurt?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis offertes vergelijken


Binnen 1 minuut geregeld.


Veiligheidskeuring door elektricien laten uitvoeren

Soms ben je voor je verzekeraar verplicht om een veiligheidskeuring uit te laten voeren. Deze NEN1010 veiligheidskeuring mag alleen door een erkende elektricien uit Ukkel uitgevoerd worden. De NEN1010 wordt uitgevoerd bij nieuwe installaties of na het renoveren van een bestaande installatie.

Let op: het uitvoeren van deze veiligheidskeuring kost geld. Een erkende elektricien uit Ukkel vraagt hier al snel €350,- voor. Bij elektriciens met meer ervaring lopen de prijzen op tot gemiddeld €450,- tot €500,-.

Hoe verloopt een veiligheidskeuring?

Benieuwd hoe een veiligheidskeuring verloopt en wat er allemaal gecontroleerd wordt? Bekijk deze video!


Hoe erkende elektriciens in de buurt vinden?

Wil jij je elektriciteitswerken uitbesteden? Kies dan een erkende en toch goedkope elektrieker. Je hoeft echt niet de hoofdprijs te betalen voor goede kwaliteit! Zo vind jij een goedkope én erkende elektrieker in Ukkel:

 • Vraag vrienden of familie naar referenties of ervaringen. Hebben mensen in jouw omgeving geen ervaring met een goedkope elektrieker uit Ukkel? Kijk dan online naar referenties!
 • Check of de elektriciens gecertificeerd zijn. Zo krijg je een beeld van de kwaliteit van de elektrieker.
 • Vergelijk gratis offertes! Zo vind je gemakkelijk een erkende elektrieker en bespaar je bovendien tot wel 40% op de totaalprijs!

Waarop letten bij een goedkope elektricien uit Ukkel?

Goedkope elektricien gezocht? Met het vergelijken van offertes vind je snel betaalbare elektriciens bij jou in de buurt. Dat de elektrieker een lager uurtarief hanteert hoeft natuurlijk helemaal niet te betekenen dat deze elektrieker mindere kwaliteit aflevert.

Controleer altijd of de elektrieker gecertificeerd is. Kies je voor een niet gecertificeerde elektrieker dan is het risico op gevaarlijke situaties een stuk groter. Het is bij elektriciteit natuurlijk enorm belangrijk dat alles goed is aangesloten. Is dat niet zo, dan is er sprake van brandgevaar en is de kans op kortsluiting een stuk groter.

elektrieker gezocht Ukkel

Elektricien gezocht? Vraag gratis offertes aan, vergelijk en bespaar!

Met spoed een elektricien nodig om je kortsluiting te verhelpen? Of ben je benieuwd naar de kosten voor het aanleggen van elektriciteit? Een elektrieker is in te schakelen voor tal van elektriciteitswerken!

Besparen op de kosten? Gratis offertes vergelijken!

Als je dringend een elektricien nodig hebt, vraag dan direct gratis offertes aan. Vergelijk de prijzen van verschillende elektriciens en kies de elektrieker met het beste aanbod. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de totaalprijs! Maak je geen zorgen: de offerteaanvraag is helemaal gratis. Bovendien zitten er geen verplichtingen aan verbonden, dus je zit nergens aan vast!

Start de gratis offerteaanvraag!