Besparen op een elektricien?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

Gratis & vrijblijvend


Prijs elektricien

De prijs van een elektricien verschilt per elektrieker: elke elektricien bepaalt namelijk zijn eigen tarief. Houd rekening met een gemiddelde uurprijs van €25,- tot €50,-. Op zoek naar een elektrieker?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk gratis offertes om te vergelijken: kies de elektricien met het beste uurtarief en bespaar tot 40% op de kosten.

Wat kost een elektricien?

De prijs van een startende elektricien start rond de €25,- per uur, exclusief materiaalkosten. Een meer ervaren elektricien brengt een prijs rond de €30,- tot €35,- per uur in rekening en wil je liever een zeer ervaren elektrieker inschakelen dan ligt het uurloon rond de €40,- tot €50,- per uur.

Prijs elektricien per uur

De prijs die een elektricien per uur in rekening brengt, is voor een groot deel afhankelijk van zijn ervaring. Een startende elektricien rekent een prijs vanaf €25,- per uur. Maar een meer ervaren elektricien vraagt een hogere uurprijs. Gemiddeld ligt dit rond de €25,- tot €35,-. Ligt het uurtarief van de elektricien rond de €40,- tot €50,- dan gaat het meestal om een erkende, ruim ervaren elektrieker.

Houd er rekening mee dat dit alleen de arbeidskosten zijn: de materiaalkosten komen hier nog bij. De prijzen hiervan zijn weer volledig afhankelijk van de elektriciteitswerken die je laat uitvoeren.

Uurprijs elektricien 2024

Soort elektricien Uurtarief elektricien 2024
Startende elektricien Vanaf €25,- per uur
Erkende elektricien met gemiddelde ervaring €30,- tot €35,- per uur
Erkende elektricien met een uitstekende ervaring €40,- tot €50,- per uur

* Let op: dit is de gemiddelde prijs in 2024, exclusief materiaalkosten. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend elektricien offertes aan!

Besparen op de prijs van een elektricien?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40% op de kosten.
Start nu je gratis offerteaanvraag!

Materiaalkosten elektricien

Naast het tarief van de elektricien, moet je ook rekening houden met de materiaalkosten. Gemiddeld bestaat de kostprijs van de elektricien voor ongeveer 70% uit de arbeidskosten. De overige 30% gaan naar de materiaalkosten.

Als jij de elektriciteitswerken in huis laat uitvoeren door een elektricien laat uitvoeren, dan profiteer je van een verlaagd btw-tarief van 6%. Dan ben je een stuk voordeliger uit dan wanneer je zelf de materialen in de winkel zou kopen tegen het btw-tarief van 21%.

Prijs elektriciteitswerken

De prijs van elektriciteitswerken verschilt, afhankelijk van de klus. De prijs voor elektriciteit leggen ligt rond de €7.000,- tot €10.000,-. Voor deze kostprijs plaatst de elektricien elektriciteit in de hele woning, inclusief elektriciteitskast, bekabeling en stopcontacten.

De kostprijs om elektriciteit te vernieuwen ligt rond de €8.000,- tot €10.000,-. De vakman verwijdert oude elektra en vernieuwt de elektriciteitskast en de rest van de elektrische installatie.

Natuurlijk kun je ook kleine elektriciteitswerken uitbesteden, zoals het plaatsen van een stopcontact of het aanleggen van verlichting. De prijs om een stopcontact te plaatsen ligt tussen de €60,- tot €120,- en voor het aanleggen van 9 tot 16 lichtpunten betaal je gemiddeld €1.600,- tot €1.900,-. Wil je precies weten wat het elektriciteitswerk gaat kosten? Vraag dan een gratis offerte voor elektriciteitswerken aan!

Prijs elektricien per klus

Elektriciteitswerken Gemiddelde prijs, inclusief btw, montage & materiaal* Omschrijving
Prijs elektriciteit leggen €7.000,- tot €10.000,- In gehele woning. Elektriciteitskast, bekabeling, stopcontacten en schakelaars.
Prijs elektriciteit vernieuwen €8.000,- tot €10.000,- Gehele woning, inclusief verwijderen oude elektra. Vernieuwen elektriciteitskast, aanleggen bekabeling en plaatsen schakelaars & stopcontacten.
Domotica systeem €6.500,- Uitgebreid domotica-systeem met een centrale besturing.
Meterkast vervangen €350,- tot €550,- Meterkast met 4 groepen.
Verlichting aanleggen €1.600,- tot €1.900,- Tussen de 9 en 16 lichtpunten aanleggen.
Stopcontact plaatsen €60,- tot €120,- Inbouwstopcontact plaatsen.

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, die afhankelijk zijn van diverse factoren. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

prijs elektricien

Wat beïnvloedt de prijs van een elektricien?

De kosten voor elektriciteitswerken verschillen enorm. Dat komt omdat er heel veel factoren zijn die de kosten beïnvloeden. De omvang van het project is hier één van. Het aanleggen van elektra is in een kleine tussenwoning natuurlijk voordeliger dan in een ruime vrijstaande woning. Dat komt omdat er minder stroompunten en zekeringen nodig zijn.

Hoe groter het project, hoe groter de kans dat de elektrieker een totaalprijs afspreekt. Hiermee ben je in veel gevallen goedkoper uit dan wanneer de vakman een uurloon hanteert. Bovendien weet je dan vooraf precies waar je aan toe bent. Kies je voor extra opties, zoals de installatie van een domoticasysteem? Ook dan loopt de prijs verder op. Vraag gratis vrijblijvende offertes aan als je wilt weten wat elektriciteitswerk in jouw geval kost. Op de offerte van de elektricien vind je een duidelijke indicatie.

Prijs elektricien: deze wordt beïnvloed door onderstaande factoren.

 • De omvang van het project
 • Het uurtarief van de elektricien in 2024
 • De keuze voor een uurprijs of totaalprijs
 • Materiaalkosten
 • Voorrijkosten van elektricien
 • Eventuele veiligheidskeuring
 • Extra opties, zoals domotica

Premie voor elektriciteit?

Is jouw woning 30 jaar of ouder en laat je de elektrische installatie gedeeltelijk of geheel vernieuwen? Goed nieuws: dan kom je mogelijk in aanmerking voor de overkoepelende renovatiepremie. Dit is een premie van 20% of 30% op het totaal geïnvesteerde bedrag. Wil je deze premie kunnen aanvragen, dan moet je minimaal €2.500,- investeren. De premie die je ontvangt wordt berekend over maximaal €3.7500,-.

Daarnaast zijn er ook veel gemeentes die een plaatselijke premie aanbieden. De hoogte en de voorwaarden van deze premies verschillen natuurlijk per locatie. Op vlaanderen.be lees je welke premie mogelijkheden er zijn.

Meer weten over de premies voor elektriciteit? Je leest het op deze pagina.

Tips om te besparen op de prijs van elektricien

Er zijn verschillende manieren om de prijs van een elektricien zo laag mogelijk te houden. Kies voor een vakman in de buurt zodat de voorrijkosten zo laag mogelijk zijn. Daarnaast raden we je altijd aan om de prijzen van meerdere elektriciens met elkaar te vergelijken.

Besparen op de prijs van een elektricien? Zo doe je dat:

 • Kies voor een elektrieker in de buurt: zo houd je de voorrijkosten zo laag mogelijk.
 • Koop materialen via een erkende elektrieker, zo profiteer je van een mooie korting op het btw-tarief.
 • Gaat het om een grote klus? Vraag eens of de elektricien een totaalprijs wil afspreken: dit is vaak goedkoper dan een uurloon.
 • Schakel een ZZP’er in: zelfstandige elektriekers hebben vaak een lager uurloon.
 • Vergelijk de prijzen van meerdere elektriciens in jouw regio en kies de vakman met het beste aanbod: zo bespaar je eenvoudig tot wel 40% op de totaalprijs!

elektricien prijs

Besparen op de prijs van elektriciens? Vergelijk offertes

Op zoek naar een elektricien bij jou in de buurt? Vergelijk gratis offertes van meerdere elektriekers en kies de vakman met het beste aanbod. Zo bespaar je tot wel 40% op de totale prijs!

Start nu je gratis offerteaanvraag, en je ontvangt zo snel mogelijk meerdere offertes in je mailbox. Deze aanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend, dus geen zorgen: je zit nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken