Vind de beste elektricien in Antwerpen-Stad

Kom gemakkelijk en snel in contact met een elektriciens uit Antwerpen-Stad. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Welke elektriciteitswerken?

Elektriciens Antwerpen-Stad

Alle 136 elektriciens in Antwerpen-Stad

Compleet overzicht van alle elektriciens in Antwerpen-Stad

Gratis offertes vergelijken? Bespaar op de kosten door offertes te vergelijken!

Elektricien Antwerpen-Stad gezocht?

In Antwerpen-Stad zijn 136 elektriciens beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle elektriciens uit Antwerpen-Stad en omgeving. Iedere elektricien heeft een eigen profiel met bedrijfsinformatie als adresgegevens, contactgegevens, openingstijden en registraties.

Op Elektricien-gids.be vind je altijd een geschikte elektricien voor jouw elektriciteitswerken in Antwerpen-Stad. Alle bedrijven hebben een eigen pagina met relevante bedrijfsinformatie als adres- en contactgegevens en openingstijden. Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Start nu je gratis offerteaanvraag en vergelijk gratis elektriciens uit Antwerpen-Stad en omgeving.

Over Antwerpen-Stad

Antwerpen-Stad is gelegen in de provincie Antwerpen en heeft in totaal 523248 inwoners, verdeeld over 228389 huishoudens. Per 1679 huishoudens is er 1 elektricien beschikbaar.

Vergelijk offertes en bespaar tot 40% op de kosten!

Overzicht van alle 136 elektriciens in Antwerpen-Stad

Ardax in werkgebied Antwerpen-Stad
0 beoordelingen
Lange Stuivenbergstraat 19, 2060 Antwerpen-Stad
KBO-nummer: 867595813
Opgericht op 23-09-2004

Vergelijk elektriciens en bespaar op de kosten!


elektricien Antwerpen-Stad

Elektricien in Antwerpen-Stad nodig? Vergelijk prijzen & bespaar!

Schakel de hulp van een elektricien uit Antwerpen-Stad in en voorkom brandgevaar in huis! Slecht aangelegde elektriciteit brengt veel risico’s met zich mee, daarom is het altijd aan te raden voor elektriciteitswerken een elektrieker in te schakelen. Zo ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit voor de scherpste prijs. Dringend een elektricien nodig?

Start gratis offerteaanvraag!

Geen zorgen: de offerteaanvraag kost helemaal niets en er zitten geen verplichtingen aan. Je ontvangt zo snel mogelijk meerdere offertes van elektriciens bij jou in de buurt, zodat je gemakkelijk een goedkope elektricien in Antwerpen-Stad vindt. Op deze pagina lees je meer over de kosten van een elektricien en vind je meer informatie over de werkzaamheden van elektriciens.Wat kost een elektricien?

Je hoeft echt niet de hoofdprijs te betalen voor een goede elektrieker. Maar wat kost een elektricien? Een niet gecertificeerde elektrieker kost ongeveer €10,- tot €25,- per uur. Dit raden wij je echt af: de kans op problemen is een stuk groter. Kies daarom voor bijvoorbeeld een erkende ZZP-er. Deze elektrieker vraagt een gemiddeld uurtarief van €35,- tot €45,-.

Toch liever een groter bedrijf inschakelen?

Kies dan een erkende MKB-er. De kosten variëren van €45,- tot €70,- per uur. Het voordeel van een groter elektriciensbedrijf, is dat er altijd een elektrieker beschikbaar is.


Let op: niet-gediplomeerde elektriekers hebben vaak een laag uurtarief. Wij raden af om een elektricien zonder diploma’s in te schakelen vanwege de veiligheid. Ook krijgt u dan geen garantie.

Uurloon elektricien Antwerpen-Stad 2023

Soort elektricien Gemiddeld uurloon * Omschrijving
Erkende zzp-er €35,- tot €45,- Klein gecertificeerd elektriciensbedrijf
Erkende mkb-er €45,- tot €70,- Groot gecertificeerd elektriciensbedrijf

*Dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Uurtarief elektrieker 2023

€35,- tot €70,-

(Kosten zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven.)

Laag uurtarief
€35,- tot €45,- per uur

Eenmanszaak/zzp’er
Erkende elektricien
Simpele tot moeilijke elektriciteitswerken

Hoog uurtarief
€45,- tot €70,- per uur

Elektriciteitsbedrijf
Ingewikkelde elektriciteitswerken
Zakelijke toepassingen

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Waar is de prijs van een elektrieker van afhankelijk?

De kosten van elektriciens zijn afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Wist je dat het uurloon van elektriciens per bedrijf enorm kan verschillen? Hierdoor variëren de prijzen voor verschillende klussen van tientallen tot wel honderden euro’s. Daarnaast heeft de omvang en de moeilijkheidsgraad van de elektriciteitswerken ook een invloed op de prijs. Hoe moeilijker, des te hoger de kosten.

Veel elektriciens in Antwerpen-Stad bieden bovendien extra opties aan. Laat de bedrading van je lampen wegwerken in het plafond bijvoorbeeld, of laat de draden naar het stopcontact in de muur frezen. Ook deze extra opties verhogen de kostprijs.

De prijs is afhankelijk van:

 • het uurloon van de elektrotechnisch installateur;
 • de omvang van de elektriciteitswerken;
 • de moeilijkheidsgraad van de werken;
 • eventuele extra opties.

uurloon elektricien Antwerpen-Stad

Prijsopbouw elektrieker

De totaalprijs is opgebouwd uit verschillende categorieën. Het grootste deel van de totale kosten, zijn de arbeidskosten. Deze bedragen gemiddeld 67% van het geheel. Daarna gaat ongeveer 28% van alle kosten naar het materiaal. Er blijft ongeveer 5% aan voorrijkosten over.

prijsopbouw elektrieker

Wat doet een elektricien?

Eén van de meest gestelde vragen is: wat doet een elektricien? Elektriciens zijn in te schakelen voor veel verschillende werkzaamheden: van het plaatsen van nieuwe stopcontacten tot het renoveren van de elektriciteitskast. Bij een kortsluiting is het ook mogelijk met spoed een elektricien in te schakelen. Hij komt dan direct bij je langs en spoort de oorzaak van de kortsluiting op.

Het maakt niet uit of het om grote klussen gaat, zoals het aanleggen van elektriciteit, of juist om kleinere klusjes, zoals het aansluiten van (buiten)verlichting. Met de hulp van een elektricien uit Antwerpen-Stad ben jij verzekerd van de beste kwaliteit.

Dit zijn de meest voorkomende elektriciteitswerken:

 • Aanleggen van elektriciteit
 • Stopcontacten verplaatsen
 • (Buiten)verlichting plaatsen
 • Veiligheidskeuring uitvoeren
 • Adviseren over energiebesparing
 • Kortsluiting verhelpen
 • Elektriciteitskast renoveren of verplaatsen

Op zoek naar een erkende elektrieker in Antwerpen-Stad?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40% op de kosten.
Start nu je gratis offerteaanvraag!

Veiligheidskeuring door elektricien laten uitvoeren

De NEN1010 is een veiligheidskeuring die je laat uitvoeren op het moment dat je een nieuwe elektrische installatie hebt laten plaatsen, of dat je de oude installatie hebt gerenoveerd.

De kosten liggen rond de €350,-. Schakel je een meer ervaren elektrieker in, dan liggen de kosten iets hoger. Gemiddeld rond de €450,- tot €500,-.

Elektricien gezocht? Vraag dan snel gratis offertes aan!

Let op: een veiligheidskeuring is niet altijd verplicht. In sommige gevallen is het echter wel noodzakelijk voor de verzekering om een elektrische keuring uit te laten voeren. Dit kun je alleen laten doen door een erkende elektricien uit Antwerpen-Stad.

Hoe verloopt een veiligheidskeuring?

Benieuwd hoe een veiligheidskeuring verloopt en wat er allemaal gecontroleerd wordt? Bekijk deze video!


Hoe een erkende elektricien in Antwerpen-Stad vinden?

Als jij je elektriciteitswerken wilt uitbesteden aan een ervaren elektrieker, dan heb je de keuze uit veel verschillende elektriciens. Hoe selecteer je nu de beste elektricien? Het is belangrijk om op een aantal punten te letten:

 • Wat zijn de kosten van de elektricien?
 • Is de elektrieker in Antwerpen-Stad gecertificeerd?
 • Zijn de elektriciens gespecialiseerd in bepaalde elektriciteitswerken?
Als jij bijvoorbeeld je elektriciteitskast volledig wil vernieuwen, is het verstandig om te kiezen voor een elektrieker die hierin ervaren is. Kies daarnaast altijd voor een gecertificeerde elektricien, zodat je zeker weet dat alle elektriciteit goed is aangesloten. Dit verkleint de kans op problemen.

Waarop letten bij een goedkope elektricien uit Antwerpen-Stad?

Goedkope elektricien gezocht? Met het vergelijken van offertes vind je snel betaalbare elektriciens bij jou in de buurt. Dat de elektrieker een lager uurtarief hanteert hoeft natuurlijk helemaal niet te betekenen dat deze elektrieker mindere kwaliteit aflevert.

 • Controleer altijd of een goedkope elektricien uit Antwerpen-Stad gecertificeerd is. Bij niet gecertificeerde elektriciens is het risico op gevaarlijke situaties altijd groter.
 • Goedkope elektrieker gevonden? Vraag bij je familie en vrienden om ervaringen. Als zij geen aanbeveling kunnen doen, dan kun je online ook veel referenties vinden.
 • Tip: kijk meteen ook even of je recht hebt op premie elektriciteit.
 • Vergelijk de prijzen van meerdere elektriciens en kies de elektrieker met het beste aanbod.

elektrieker gezocht Antwerpen-Stad

Elektricien gezocht? Vraag gratis offertes aan, vergelijk en bespaar!

Zie jij het niet zitten zelf het elektriciteitswerk in huis te doen? Je kunt een elektrieker al inhuren voor kleine klussen, zoals het aansluiten van verlichting of het verplaatsen van een stopcontact. Natuurlijk is een erkende elektricien in Antwerpen-Stad ook in te schakelen voor grote klussen, zoals het aanleggen van elektriciteit of het renoveren van de elektriciteitskast. Dringend een elektricien nodig?

Vergelijk gratis offertes!

Je ontvangt zo snel mogelijk meerdere prijsopgaven van elektriciens bij jou in de buurt. Vergelijk de prijzen en kies de elektrieker met het beste aanbod. Zo bespaar je tot wel 40%! De aanvraag is gratis én vrijblijvend, dus je zit helemaal nergens aan vast.

Start nu je gratis offerteaanvraag